zaterdag 6 januari 2024

integriteit als antwoord op een morele crisis 1 en 2

Ik ben per 3 februari 2019 verhuisd naar Wordpress   https://peterwolfs.com/
Ik zal hier ook alles laten staan en aanvullen.

Voor buitenlandse bezoekers: GOOGLE-TRANSLATE geeft redelijke vertalingen. Het raakt meestal de kern wel. Als er vreemde of onsamenhangende vertalingen staan dan ligt dat hoogstwaarschijnlijk aan de beperkingen van google translate.



Brieven aan zo'n vijftig 2e Kamerleden en openbare bestuurders.

INTEGRITEIT ALS ANTWOORD OP EEN MORELE CRISIS 1                                                                                                             
  Geacht Kamerlid,                                                                      20 november 2016


Bijgaand stuur ik u dit citaat in de hoop dat het u kan inspireren:                                                                        
Ook hier is de enige remedie: integriteit en gewetensvol handelen. Het is een strijd om je handelen niet te laten bepalen door angst, haat en zelfzucht. Je laten meesleuren door 1 van deze drie betekent ten prooi vallen aan een tunnelvisie die vroeg of laat alleen maar ellende zal aanrichten. Hoe verder meegesleurd hoe sterker de tunnelvisie. De vijand zit inderdaad binnen in ons en daar hoort hij bestreden te worden.
Je handelen niet door angst, haat en zelfzucht te laten bepalen is in ieder mensenleven iets wat meestal pas na veel vallen en opstaan geleerd wordt. Vaak gaat dit gepaard met veel innerlijke en uiterlijke strijd waarbij moed, zelfbeheersing,  doorzettingsvermogen en onbaatzuchtigheid ontwikkeld moeten worden. Voor de ontwikkeling van een geweten moet innerlijk strijd geleverd worden, en dat is de kern van het proces waar de mensheid inzit. Hoe dan ook is het een strijd waarin iedereen sowieso  participeert. Dat gaat meestal onbewust maar het helpt enorm als mensen zich daar meer van bewust worden: 

We beheersen onze angst, haat en zelfzucht of we worden door ze beheerst. 
Hoe die strijd gevoerd wordt door ons allemaal bepaalt letterlijk de toekomst van de mensheid. Wij hebben allemaal keuzevrijheid.

Het praktische principe van gewetensvol handelen is eenvoudig: Probeer zoveel mogelijk te handelen vanuit je geweten en vooral als dit indruist tegen je eigenbelang en/of je angsten. Heb de moed om je geweten te volgen.  Daarnaast werkt het eveneens bijzonder integrerend voor de diverse minderheden. Gewetensvol handelen is ook het levende hart van de meeste religies, en daar kunnen atheïsten en gelovigen elkaar vinden: In het gewetensvol omgaan met elkaar.”

Citaat uit “integriteit als antwoord op een morele crisis”.

Vriendelijke Groet,

Peter Wolfs

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                       
INTEGRITEIT ALS ANTWOORD OP EEN MORELE CRISIS 2

Geacht Kamerlid                                                                                 21 februari 2017

Ik stuur u nogmaals een kort schrijven in de hoop dat het u de komende belangrijke maanden kan inspireren.
Deze 2e brief gaat ook naar de 11 andere Kamerleden die eveneens een oprecht antwoord hebben gegeven op mijn bijbehorende vorige brief van november jl.

Naar mijn overtuiging staan we de komende maanden en jaren voor een grote verandering die m.i. hier in ons land zal beginnen. Waarschijnlijk kan u dat ook al enigszins voorvoelen. Het hangt in de lucht. De figuurlijke sneeuwklokjes en krokussen worden hier en daar ondanks dat het nog Trumpiaans winter is, al zichtbaar.

Ik hoef u niet uit te leggen dat onze sterkste nationale kwaliteit samenwerken is, dat zijn diepe wortels heeft in onze eeuwenoude strijd tegen het water. Tegelijk met die samenwerkingskwaliteit ontstond er in deze contreien ook een gezond wantrouwen tegenover boven ons gestelde autoriteiten als die autoriteiten niet dienstbaar waren aan het volk. Autoriteiten die b.v. niet behulpzaam waren bij die strijd tegen het water, wat voor ons van levensbelang was, werden niet echt geaccepteerd. Het is dan ook niet vreemd dat juist hier in de Nederlanden de eerste Republiek ontstond waarbij het bestuur succesvol in eigen hand werd genomen.

In de 15e-16e eeuw tezamen met het ontwaken van het rationele bewustzijn ontwaakte ook het bijbehorende persoonlijke geweten in het individu. Allereerst veroorzaakte dit een krachtige geloofsvernieuwing in de velerlei varianten van de Reformatie. Dat was een grote stap op de lange weg naar dié zuiverheid van geloof waarbij woord en daad samenvallen in het handelen vanuit het hart, in navolging van Christus.
Vervolgens inspireerde het geweten eveneens de vele individuen die Vrijheid nastreefden,ook als dat impliceerde dat het Christendom aan de kant gezet werd. De heldere schoonheid en kracht van het Verlichtingsdenken dat de aanzet gaf tot onafhankelijkheid en emancipatie van de mensheid in alle mogelijke richtingen is een prachtige vrucht van het rationele bewustzijn in samenwerking met het geweten.
En ten derde stond en staat het geweten ook aan de wieg van een andere vrucht van het rationele bewustzijn. Een vrucht als reactie op gewetenloos wordende excessen van de Vrijheid; De vrucht van het wereldlijke Socialisme en zijn naar sociale rechtvaardigheid strevende voorgangers en geestverwanten; Het strijdbare antwoord op het steeds gewetenlozer wordende (Neo)Liberalisme. En tezamen met de Socialisten en zijn al dan niet religieuze geestverwanten stond en staat het geweten dan ook als inspiratiebron mede op de barricades, in de bijzonder lange en moeizame strijd voor sociale rechtvaardigheid door de eeuwen.

Wat ik u eigenlijk zeggen wil is dat de wortels van uw partijen, het kerkelijke Christendom, het Liberalisme en het Socialisme ten diepste verschillende facetten zijn van dezelfde edelsteen. En onze tijd heeft, na eeuwen slijpen door de generaties voor ons, de ongelooflijke eer om dit in te kunnen zien en gezamenlijk, door samenwerking, die edelsteen van de menselijke geest tot stralen te brengen.

Juist deze drassige uithoek van Europa waar samenwerking in het geestelijke DNA verankerd is, is de plek, net zoals dat in de 16e eeuw het geval was, waar dat proces krachtig in gang gezet kon en kan gaan worden. De wereld heeft behoefte aan een sterk voorbeeld van integere samenwerking van alle mensen van goede wil omdat dat de enige manier is om als mensheid verder te kunnen evolueren. U bent in staat om samen met elkaar een werkende bestuursvorm te scheppen die dienstbaar is aan het volk en waarbij een integere balans gevonden kan worden tussen sociale rechtvaardigheid en ruimte voor individuele vrijheid.

Bij een doorbraak naar een hoger bewustzijnsniveau of hogere eenheid vindt er altijd een strijd plaats tussen het oude en het nieuwe waarbij oprecht geofferd moet worden wat altijd moeilijk is. Het offeren levert de kracht om het nieuwe geboren te laten worden.
Dit heeft altijd te maken met het vermogen tot zelfreflectie en de moed om te durven kijken naar de balk in eigen oog i.p.v. te blijven wijzen naar de splinter in andermans oog. Voor de Christenen zal dit herkenbaar klinken daar dit ook de jaarlijks terugkerende Lijdenstijd en Paas thematiek is die dit jaar m.i. herkenbaarder en sterker dan ooit voor u zal zijn.

Ik wens u alle 12 heel veel inzicht, kracht en wijsheid toe de komende maanden.


Vriendelijke Groet,

Peter Wolfs


PS: De oorspronkelijke brief "integriteit als antwoord op een morele crisis" uit 2004, staat ook op dit blog:
 https://peterwolfs.blogspot.com/2017/06/origineel-2004-integriteit-als-antwoord.html 



Kersttijd 2017 en 2018

Integriteit als antwoord op een morele crisis 1 en 2  vormen samen eigenlijk de basis voor de Wilsweg, toegankelijk voor ieder mens van goede wil. Gezamenlijk zijn ze denk ik de kortste samenvatting van een 27 jarige spirituele zoektocht. De reis zelf is nog niet klaar trouwens, duurt tot 21 december 2020 volgens mij.  De rest van het blog is allemaal extra achtergrond en verdieping, maar niet noodzakelijk om te weten, te bestuderen, mee eens te zijn of om in te geloven. Een noodzakelijke theoretische component van de Wilsweg is er eigenlijk niet, het is een pure praktijkweg.

Het is de manier waarop de Wilsweg werkt, wat sterk afwijkt van de reguliere wijze waarop het rationele bewustzijn de werkelijkheid ervaart, is mijn ervaring; De weg is ogenschijnlijk niet logisch en rationeel. Je maakt innerlijk blinde, zo zuiver mogelijke op gevoel gebaseerde intuïtieve keuzes die steeds te maken hebben met het confronteren van angsten, agressies en zelfzucht (integriteit 1); Waarna de werkelijkheid als gevolg van de keuzes zich vervolgens aanpast en zich dus hernieuwd manifesteert (integriteit 2). Dat is een omkering van bewustzijn. Door de innerlijke zelfoverwinning volgt de fysieke uitwerking daarvan in de materiële werkelijkheid vanzelf. Focus op de binnenkant! Dat is de helende, zuiverende kracht van het Geweten. "Doing the right thing", zo veel als mogelijk, is een andere voor een ieder begrijpelijke manier van omschrijving van de Wilsweg. 

Alles na integriteit 1 en 2  is slechts verdieping voor een ieder en voor ieders verschillende esoterische kennisniveau. Delen die je niks zeggen kun je zo overslaan en mogelijk later nog eens bekijken of overdenken. De verschillende niveaus lopen onbedoeld door elkaar maar ze kunnen elkaar door associatieve sprongen en verdieping helpen en versterken.  Maar bestudering van "integriteit 1 en 2" op zichzelf, levert waarschijnlijk genoeg verder helpende associaties op.



Bedenk ook dat alles dat nu volgt op dit blog een soort van dagboek is of gewoon een kladblok met wat schetsen. Ik pretendeer niet te zeggen dat alle stellingnames in dit blog de waarheid zijn. Er zullen zeker weten zijstraatjes bijzitten die af en toe doodlopen en er zullen stukjes bijzitten die bij nader inzien niet helemaal kloppen. Het zijn meest spontaan ter plekke opgeschreven registraties, gedachtegangen en heldervoelende waarnemingen die ik later meestal wel hier en daar aangevuld en/of gecorrigeerd heb maar nooit helemaal doorgespit heb. Het werkt meer op associërende intuïtieve wijze bij me. Gevoelswaarnemingen zijn eerst vaag, soms wat onsamenhangend, maar worden hoe verder en hoger je komt steeds helderder, overzichtelijker en innerlijk verbondener.

Integriteit 1 en 2 zijn en blijven wel tezamen de enige basis voor de Wilsweg,

De kracht en zuiverheid van de intentie tot integer handelen bepaalt de sterkte van het geestelijke anker dat de samenleving bij elkaar houdt, wat vooral ervaarbaar is en getest wordt gedurende zelf veroorzaakte, individuele en collectieve turbulente stormen (ook psychische) in mogelijk ontwrichtende tijden.
  



Hieronder nog wat algemene duidingen om u misschien enigszins voor te bereiden op wat komen gaat:
Voor de leek nog even voor de duidelijkheid om misverstanden te voorkomen. Alle, vooral voor atheïsten wereldvreemde verhalen over aartsengelen, demonen, hemel en hel, gaan over onze eigen actuele daadwerkelijke keuzes in individuele en collectief maatschappelijke bewustzijnsprocessen, die in verhaal- en beeldvorm en dan vooral middels Mythologie en Heilige Schrift beter te bevatten en te begrijpen zijn voor de menselijke ziel en die tevens ingrijpende ontwikkelingen en metamorfoses van het bewustzijn, individueel en collectief, kunnen beschrijven, duiden en begeleiden.
Buitenwereld-ervaring is immers een spiegeling van de eigen innerlijke morele gesteldheid.
Overal waar angst-haat-en zelfzucht ongebreideld vrij spel krijgen in onze individuele- en collectief maatschappelijke wereld, worden vroeg of laat de destructieve gevolgen daarvan zichtbaar en voelbaar. Het is aan ons allemaal om die krachten te leren beheersen en begrenzen middels ons geweten en onze wilskracht, om het leven op aarde en daarmee dus ook onze eigen toekomst te redden. Deze innerlijke, individuele en collectieve strijd, waarbij de omstandigheden ons meestal dwingen tot het maken van morele keuzes, kan je ook beschouwen als de motor van het beschavingsproces.
De versnellingen in klimaat-ontsporingen vallen uiteraard samen met de wereldwijde ontsporingen in het menselijk bewustzijn. Die zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk is het klimaatprobleem net als de maatschappelijke splijtingen een direct gevolg van onze eigen morele ontsporingen. Angst, haat en zelfzucht veroorzaken op steeds grotere schaal, nu en door de eeuwen heen de ellende en drijven die ontwikkelingen naar steeds extremere consequenties. De rem op deze ontwikkelingen zit toch echt bij onszelf, in ieder individu persoonlijk. De oplossing zit aan de binnenkant, niet aan de buitenkant!
Ook kan “integriteit 1” gezien worden als een vergelijkbare rationele versie van het in beeldtaal geschreven stuk “Michael”. En evenzo kan “integriteit 2” gezien worden als een vergelijkbare rationele uitwerking van het in beeldtaal geschreven stuk “Golgotha”. Michael hoort bij de Herfst(29 september) en Golgotha/Pasen bij het voorjaar. Tezamen vormen zij de horizontale balk van het jaarfeestenkruis. Rudolf Steiner, en dat was een wijs man, heeft voorspeld dat in onze tijd deze beide feesten op eigen kracht met het volle bewustzijn ervaren en begrepen moeten worden. Zo gauw als dat dat werkelijk gebeurt kunnen vervolgens Kerstmis en St-Jan, de verticale balk van het jaarfeestenkruis naar hun werkelijke levende betekenis begrepen worden. En indien de zomerse noordelijke balk van dat kruis, St-Jan, uiteindelijk als laatste bereikt zal worden, wat slechts kan door de zich uit Vrije Wil moreel verheffende mens, dan kan de menselijke ziel zijn door zelfreflectie losgelaten en/of geofferde angst-haat en zelfzucht transformeren in het jaarlijkse, offervuur van St-Jan. Dat door de Vrije, Morele Mens zelf bereikte hemelse offervuur zal vervolgens het hele jaarfeestenkruis gaandeweg laten ontvlammen, door zijn steeds dieper reikende werkzaamheid in de immer verder transformerende menselijke ziel, om tot heling te dienen, voor zowel het individu, voor de gemeenschap, alswel voor de gehele planeet. Met het “Wir schaffen das” van Angela Merkel is dat punt bereikt en is de ommekeer in gang gezet waarbij de hemelse krachten de zich verheffende mens tegemoet mag gaan komen. Metaforisch kan je het "Wir schaffen das" zien als de laatste druppel die de emmer doet overlopen. Dit proces waarbij die hemelse krachten de zich uit vrije wil verheffende mens tegemoet komt is waar dit blog over gaat.
Dit zich uit vrije wil verheffen is ook de opdracht voor onze tijd. We zullen onszelf m.b.v. de geestelijke wereld uit Vrije Wil moreel moeten verheffen om onze Wil in dat zomerpunt te laten ontvlammen door die transformerende Vuurkracht welke ons het vermogen zal geven om onze idealen op aarde met door Vuurmacht vervulde Wilskracht vorm te geven, wat dan weer het nieuwe tot leven komende beeld is van Michael, de aartsengel van de herfst.
Maar nogmaals, als dit abacadabra voor je is: Herhaalde lezing, indien gewenst, van Integriteit 1 en 2 is in principe voldoende; 1 hoort bij de Herfst en 2 bij het Voorjaar; Het is een praktijk-weg. Bij het oprecht nastreven van die twee in je eigen leven, komt het rationele bewustzijn vanzelf in harmonie met de levensstroom. De levensstroom die door zowel hemel als aarde stroomt en die door het bewuste begrip van de jaarfeesten begrepen en ervaren kan worden door de menselijke ziel.
De kracht en zuiverheid van de intentie tot integer handelen bepaalt de sterkte van het geestelijke anker dat de samenleving bij elkaar.houdt, wat vooral ervaarbaar is en getest wordt gedurende zelf veroorzaakte, individuele en collectieve turbulente stormen in mogelijk ontwrichtende tijden.

Integriteit is een zuivere expressievorm van de Liefde, dat zelf weer het Hart is van de gehele levensstroom.

En nogmaals: Dit blog bestaat voor het grootste deel uit spontaan ter plekke opgeschreven registraties, gedachtegangen en heldervoelende waarnemingen die ik later meestal wel hier en daar aangevuld en/of gecorrigeerd heb maar nooit helemaal doorgespit heb. Het werkt meer op associërende intuïtieve wijze bij me. Heldervoelende gevoelswaarnemingen zijn eerst vaag, soms wat onsamenhangend, maar worden hoe verder en hoger je jaarlijks komt steeds helderder, overzichtelijker en innerlijk verbondener. Zo schrijf ik sinds mijn kennismaking met astrologie 2 jaar geleden daar veel over omdat ik nog steeds verbaasd ben over de juistheid, het werkt als een structurerende astronomische klok, zowel innerlijk als uiterlijk. En vooral in het begin, maar ook nu nog, zijn dat natuurlijk intuïtieve amateuristische beschrijvingen die wel steeds helderder voor me worden door de tijd, maar neem ze niet al te zwaar en serieus. Soms denk ik erover om een boel astrologie te schrappen uit dit blog maar ik vind toch dat ik het erin moet laten met al mijn amateurisme omdat het een waardevol hulpmiddel voor me is geweest en natuurlijk nog steeds is en ook een beeld geeft van mijn groei en ontwikkeling.
En nu in januari 2020 toegevoegd kan ik inderdaad zeggen dat de hele herhalende spiraalsgewijze groei door de jaarcyclus de afgelopen 3 jaar inderdaad steeds verhelderender is geweest, het proces veroorzaakt inderdaad dat mijn bewustzijn cyclisch door het jaar groeit, in het najaar innerlijk dieper transformerend tot het lichamelijke aan toe en in het voorjaar hoger stijgend richting de geestelijke wereld langs de verticale as van kerstmis tot St Jan. Nu op de helft van januari 2020, vlak na de grote conjunctie zien we ook de uitwerkingen van de Wilsweg duidelijk zichtbaar worden in de wereld en de bijgaande keuzes wat te doen die steeds indringender aan ons individueel en collectief gesteld worden. De branden in Australië, vulkaan en overstromingen elders, opstanden op vele plekken tegen corrupte en autocratisch regimes, de snelle dreigende ontwikkelingen in Iran-Irak. De problemen stapelen zich op. We worden geconfronteerd met de geaccumuleerde gevolgen van onze collectieve zelfzuchtige wilsdaden door de eeuwen heen. Het is tot hier en niet verder wat de planeet zegt: de koersverandering zal dit jaar moeten plaatsvinden willen we het overleven als mensheid. Klimaatontkenning is eigenlijk niet meer mogelijk, de hardnekkig volhouders die het eigenbelang/bedrijfsbelang boven het algemeen belang blijven stellen worden steeds transparanter te kijk gezet: de gevolgen van onze daden en doen worden steeds sneller zichtbaar, mede door het internet, dat natuurlijk het globale bewustzijn versneld vorm geeft. Onze concrete wilsdaden die wat we werkelijk geloven zichtbaar maken zijn niet te ontkennen, Ze schijnen door onze manipulatieve, hypocriete ontkenningen en leugens heen, uiteindelijk voor iedereen zichtbaar wordend. Dat is wat dit jaar 2020 centraal zal staan en dat geeft ons zodoende individueel en collectief de keus om het nu te veranderen. Verhoging van het bewustzijn zal vooral in het voorjaar en de zomer plaatsvinden terwijl dan vooral in de maanden oktober, november en december van deze jaren  die keuzes zich definitief zullen concretiseren en manifesteren. En ik geloof dat de grote meerderheid van de mensheid op de planeet van goede wil is en positief zullen bijdragen aan dat nieuwe noodzakelijke bewustzijn. Verleden en Toekomst gaan elkaar raken deze jaren; De ontmoeting en het verzamelen in het midden, in het Hart, van alle mensen van goede wil.

januari 2021: Het is wel duidelijk geweest dat covid19 het begin van een grote transformatie is. Het dwingt ons tot noodzakelijke innerlijke en maatschappelijke veranderingen de komende jaren. En dat zal gaan gebeuren. 21 december 2020 is het nieuwe startpunt geweest met de Jupiter-Saturnus conjunctie in de 1e graad Aquarius. Met het opstijgen van de geest het komende voorjaar zullen veranderingen in het bewustzijn zichtbaar en merkbaar gaan worden en met het jaarlijks steeds sterker wordende afdalen van de geest in het najaar zullen de transformatieve geestelijke energieën steeds krachtiger werkzaam worden in het aardse.

augustus 2023: 2023 is een bijzonder krachtig jaar voor me. Ik kwam zomers hoger dan ik ooit geweest was:

"Onthoud ook dat ik geen chronologisch spiritueel pad volg zoals ik in december 2022 b.v. nog eens heb uitgelegd. Mijn ontwikkeling gaat alle kanten op, afhankelijk van de seizoen-energie. Ik lift mee met de levensstroom zelf als het ware en mijn bewustzijn wordt er steeds meer een onderdeel van: midwinter, ascension in de lente, midzomer en daarna weer afdaling in de herfst. Ik kom overal circulair verder, hoger, dieper en weer een nieuwe ronde terwijl ik stapsgewijs innerlijk transformeer, spiraalsgewijs omhoog en/of omlaag. Mijn pad gaat puur op intuïtie. Rozenkruisers noemen het de Saturnus-inwijding en in de Antroposofie (Prokofieff) wordt het de Saturnus-geboorte of de Sterren-geboorte genoemd die met Pasen plaatsvindt, zoals ik o.a. in de Pasen 2018- post wel eens heb uitgelegd. Voordat ik ook maar enig benul had van die spirituele initiaties, noemde ik hetgeen mij persoonlijk overkwam met Pasen 2004, een Golgotha-initiatie, bij gebrek aan verdere spirituele kennis hierover. Het was voor mij een bijzonder krachtige spirituele gebeurtenis in ieder geval. Je kan er hier op het blog over lezen.  Ik kon er toentertijd ook niks over vinden in mijn spirituele kennis-omgeving; Pas later werd het me duidelijk dat dat dat ook de bedoeling was: de Saturnusweg is een praktijk-weg! Theorie is hier regelmatig alleen maar potentieel intuitie-verstorende, overbodige ballast, dus graag alleen het hoogstnoodzakelijke. Het gaat immers om het intentionele handelen op deze Wils-weg. Het is meer een ondergaan van gebeurtenissen  en geleid worden door het hogere Ik.  Alhoewel de keuze om deze weg te gaan en te blijven gaan, natuurlijk altijd een vrije wilsdaad was, is en zal blijven. Door steeds weer te bevestigen dat ik die weg daadwerkelijk wil gaan worden er in de praktijk, als gevolg van die keus, karmische obstakels op mijn weg geplaatst die ik praktisch op moet lossen. Het Hoger Ik weet dan gelukkig wel altijd de weg in en uit het labyrint en kan middels de intuities communiceren; Ze weet waar we heen moeten! Ze vraagt alleen wel onvoorwaardelijke blinde overgave, zodat de intuities zo zuiver mogelijk kunnen werken.   En dat wordt allemaal door de jaren steeds zuiverder en krachtiger. De transformatie is begonnen vanuit het hoofd met Pasen 2018 en daalt af naar beneden en nu in de zomer van 2023 onderga ik krachtige en vurige spirituele transformaties. We beginnen ergens te komen!  Ik volg mijn hoger-ik dus intuitief en in blind vertrouwen." 

Januari 2024:

De Zon en Pluto staan nu samen in de laatste graad van Capricorn en ik moet zeggen dat ik de laatste week bijzonder krachtige geluks-vibraties ervaar. Ik heb vaker verteld dat ik de “GRAAL” ervaar als een schaal of kelk in mijn hoofd waarin normaal de liefde oftewel de levensenergie stroomt van bovenaf; die graal hoort gesloten te zijn zodat die levensenergie erin kan blijven. Maar omdat dat bij ons een vergiet is, stroomt die levensenergie eruit. Die lekkende gaten ontstaan omdat angst, haat en zelfzucht die gaten vormen; de Liefde verwordt tot zijn tegenbeeld door het uitstromen door die gaten. Het leven stroomt dus eigenlijk continu uit ons weg! Het systematisch toepassen van “integriteit als antwoord op een  morele crisis 1” voor langere tijd maakt dat die gaten zich gaan dichten leert mijn ervaring. Het gevolg daarvan is dat dat vergiet tot een dichte kelk verwordt waarin die levensenergie of Liefde kan blijven zitten. En dat is wat ik nu dus ervaar: een gevulde Graal waarbij de Liefde of de Levensenergie geregeld over de rand stroomt. En dat is een wonderbaarlijk liefdevol gevoel en een prachtige ervaring. Maar dat is dus wat ik de afgelopen week ervaar! Dit is natuurlijk dezelfde ervaring als het Etherlichaam zoals beschreven op 12 januari maar dan in een ander beeld   Ik moest dit even melden zo op de laatste dag dat de Zon en Pluto tezamen in Capricorn staan.


   





integriteit als antwoord op een morele crisis 1 en 2

I k ben per 3 februari 2019 verhuisd naar Wordpress    https://peterwolfs.com/ Ik zal hier ook alles laten staan en aanvullen. Voor buite...